Buurtvereniging Hierden heeft in januari 2018 een cheque ter waarde van achtduizend euro gekregen van Stichting Het Burger Weeshuis Harderwijk. Dat geld wordt de komende zomer gebruikt voor een hele nieuwe inrichting.

Johan de Groot, voorzitter van het Regentencollege van de stichting, reikte de cheque uit aan voorzitter Hannes Franken. “Wij wisten dat het Burgerweeshuis af en toe wat geld ter beschikking stelde aan sociale organisaties, die zorg dragen voor saamhorigheid in een buurtschap. Nou, dat zijn wij. We organiseren zowel voor onze oudere bewoners, als de jongste, leuke evenementen.”

“De laatste veranderingen aan het interieur zijn vijftien of twintig jaar geleden gemaakt. De boel raakt versleten en het oog wil ook wel eens iets anders. Daarnaast hebben we de inkomsten uit de verhuur van de zaal nodig en dan helpt het als de zaal er een beetje eigentijds uit ziet”, zegt Jan uit de Bosch, penningmeester van de Buurtvereniging. Afgelopen zomer is  er al een deel van de zaal onder handen genomen.

“De hal, de toiletten, de entree en een deel van de keuken.” In de komende zomermaanden wordt er in de zaal geschilderd, komen er nieuwe meubels en nieuwe gordijnen. “Alles wat we als bestuur zelf kunnen doen, drukt de kosten weer een beetje. Toch zullen we, in de bouwvak, wel een paar vakmensen nodig hebben. We moeten dus niet gaan denken dat we nog zeeën van tijd hebben, maar vroeg beginnen met plannen.”

Want voor je het weet, is de zomer voorbij en dan wil de vrouwenvereniging, de gymnastiek, de Tippezangers en Kunst Na Arbeid weer de zaal in. “En hopelijk verhuren we de grote zaal straks wat vaker.”

 

Bron: harderwijksezaken.nl