Vrienden van St Jansdal bedankt sponsoren voor VR-bril op unieke wijze

Sinds enkele maanden zet ziekenhuis St Jansdal virtual reality-brillen van VRelax in voor stressvermindering bij zorgmedewerkers. Nu wij ons volop in de tweede golf bevinden, zijn deze brillen meer dan welkom. De aanschaf van de brillen was niet mogelijk geweest zonder sponsoren. Vanwege corona kon de geplande ‘Dank-u-wel middag’ in het ziekenhuis geen doorgang vinden. Daarom bedacht de Vriendenstichting een tegenactie en ging persoonlijk bij de sponsoren langs.

v.l.n.r. Marcel Geerlings en Jan ter Steeg van Stichting Het Burger Weeshuis, Anja van ’t Klooster (een van de initiatiefneemsters St Jansdal) en bestuurslid Vriendenstichting Dick van Buren.

“Omdat wij het zo bijzonder vinden wat deze sponsoren voor de medewerkers doet, wilden wij hen op deze dag toch graag in het zonnetje zetten”, vertelt voorzitter Eddy Vlijm. “Daarom gingen wij op de geplande middag bij de sponsoren langs om hen geheel coronaproof persoonlijk te bedanken. Zij ontvingen een origineel certificaat als dank.”

Effect van de brillen

De brillen leveren een bijdrage aan het psychosociale welzijn van de zorgmedewerkers. Op de VR-brillen staat een speciaal stressreductieprogramma. Hiermee is binnen een aantal dagen al sprake van een forse daling van de spanning. Dit bij een gebruik van tien tot dertig minuten per dag. De wetenschappelijk gevalideerde app is ontwikkeld door VRelax in samenwerking met UMCG.

Geven voelt goed De Stichting Vrienden van St Jansdal is heel blij met het effect van de VR-brillen bij de medewerkers en is dankbaar dat zij hieraan hebben kunnen bijdragen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de bijdragen van: Van den Brink & Schuiteman Assurantiën, Stichting Het Burger Weeshuis Harderwijk, Stichting Salem Ermelo, Rotaryclub Nunspeet, Rotaryclub Dronten en Rotaryclub Ermelo-Putten.